News

Vacature: Data Analyst-Référent Open Data (IGRETEC, Charleroi)

IGRETEC is op zoek naar een Data Analist-Deskundige Open Data
In het kader van de Smart Region-strategie en het Open Data-decreet van Wallonië is IGRETEC op zoek naar een data-expert om het databeheer te beheren en ondersteuning te bieden aan de gemeenten van Charleroi Métropole.

Nieuwe bron: BIRA

De metadata van het data platform van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie zijn toegevoegd.

Conferentie over statistiek (2/5)

Op 2 en 3 mei organiseert Statistics Belgium een conferentie getiteld « Towards a more statistically literate future ». Het evenement, dat mede wordt georganiseerd door Eurostat, vindt plaats in Brugge.

Opleiding "Open data voor lokale besturen"

Het Smart Flanders-programma ondersteunt Vlaamse lokale besturen in het delen van data via het programma "Open data voor lokale besturen"

Hackathon Citizens of Wallonia (15/3)

Dit jaar gaat de hackathon Citizens of Wallonia door in Charleroi tijdens het weekend van 15 tot 17 maart..

Opleiding "Ouvrir ma ville"

Om steden, gemeenten en andere Waalse administraties te adviseren en te ondersteunen bij de implementatie van Open Data, biedt FuturoCité het programma  « Ouvrir ma ville » aan, waarbij meerdere keren per jaar praktische workshopsessies worden gehouden.

Data Challenge Wallonie

Als onderdeel van het Wallonia As A Service-programma lanceren SPW en AdN de eerste editie van de DataChallenge. Na afloop van de geboden ondersteuning ontvangen 4 winnaars een financiële prijs van 15.000 euro om hun oplossingen in de praktijk te brengen. Naast de financiële prijs profiteert elke deelnemer van de expertise en erv

Statbel publiceert historische brochures

Via de Statbel wikibase heb je toegang tot oude publicaties (gescand in PDF) van statistische gegevens die teruggaan tot 1846.

Workshop Open Data voor water (30 mei)

Op 30 mei organiseert CETIC in Gosselies "Open Data voor water en energie: use cases en workshop"

Gebruikersdag Open en Geo Data (2 juni)

Op 2 juni organiseert DigitaalVlaanderen in Brussel een gebruikersdag open en geo data.

Nieuwe bron: PensionStat

De metadata van het PensionStat platform zijn toegevoegd.

Workshop FAIRness voor geo data (28 februari)

Het voornaamste doel van het GO-PEG project, waar de Spatial Applications Division van KU Leuven deel van uitmaakt, is toegang voorzien tot geharmoniseerde open geografische gegevens en bijhorende metadata. GO-PEG focust daarbij op praktische toepassingen in echte use-cases, de opgedane ervaringen zijn daardoor ook praktisch bruikbaar in andere situaties.

Linked Open Data marktbevraging 2023

Stad Gent en Stad Brugge slaan met het project Lokale Open Data Economie (LODE) de handen in elkaar om samen met u en open data de stad vorm te geven.

FuturoCité: nieuwe opleidingen "Ouvrir ma ville"

Om steden, gemeenten en andere Waalse besturen te adviseren en te ondersteunen bij hun implementatie van open data, biedt FuturoCité het programma "Ouvrir ma Ville" aan.
Een nieuwe reeks trainingen gaat in januari van start.

Publiekdomeindag 2023 (15 februari)

Samen met Universiteitsbibliotheek Gent, de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) en Wikimedia België organiseert Meemo de jaarlijkse Publiekdomeindag.