News

Briefwisseling Adolphe Quetelet

Adolphe Quetelet (1796 - 1874) was een gedreven wetenschapper en stichter van de Koninklijke Sterrenwacht.

Overweg icoon in Waze app

Dankzij open data méér veiligheid: voortaan zie je een speciaal icoontje in de Waze app als je een overweg op een reizigerslijn nadert. Infrabel is daarmee één van de eerste infrastructuurbeheerders in Europa om open data toe te voegen aan deze app.

Corona / Covid-19 open data

Diverse CSV-bestanden met betrekking tot Corona / COVID-19 werden gepubliceerd op het FAIR healthdata portaal en de epistat site van Sciensano.

Hack The Crisis (27-29 maart)

Tijdens het weekend van 27-29 Maart brengt de Belgische startup community de Hack the Crisis beweging naar België.

Nieuwe bron: Belgian Marine Data Centre

De metadata van het Belgian Marine Data Centre portaal is toegevoegd.

10e editie Apps4Ghent (16/17 oktober)

Apps For Ghent begon als een 1-dags-hackaton in Gent in 2011. Intussen zijn we aanbeland bij de tiende editie van dit evenement dat dit jaar de focus legt op mobiliteit en hoe we deze data kunnen gebruiken om het leven én de mobiliteit in Gent aangenamer te maken.

Enquête naar publiceren dynamische data

Deze enquête van de onderzoeksgroep IDLab (Universiteiten Gent en Antwerpen) tracht inzicht te krijgen over het gebruik en de publicatie van real-time data (zoals bijvoorbeeld parkeergarages, luchtkwaliteit...).

Citizens of Wallonia hackathon (6-8 maart)

Citizens of Wallonia is een hackathon gewijd aan Smart Cities, om nieuwe toepassingen te creëren dankzij digitale technologie en oplossingen te ontwikkelen om het leven van burgers gemakkelijker te maken.

OpenBelgium 2020 conferentie

De Open Belgium-conferentie is een door de community georganiseerde conferentie over open kennis en open data. Dit jaar wordt de conferentie op 6 maart in Hasselt gehouden.

Opleiding Open Data 17 en 18 december

FuturoCité organiseert (in samenwerking met BEP – Intercommunale de Namur) deze maand december een opleiding Open Data voor gemeentelijke ambtenaren en andere medewerkers van de Waalse administraties.

Deze opleiding heeft verschillende doelen:

Nieuwe bron: IWEPS

De metadata van het data portaal van IWEPS is toegevoegd.

Nieuwe bron: BIPT

De metadata van het data portaal van het BIPT is toegevoegd.

Demo-dag Open Summer of Code

Op 25 juli presenteren de studenten van de Open Summer of Code de resultaten van de open source projecten die in juli gerealiseerd werden, waaronder open BeSt addresses en BeBudget.

Rondvraag "Economische impact open data"

De Europese commissie organiseert een rondvraag om de economische impact van open data te onderzoeken:
http://surveys.publications.europa.eu/formserver/po/open_data_2020.html

BeST adressen als open data

Het DG Digitale Transformatie stelt een geconsolideerd bestand van de adresgegevens uit de 3 regio’s ter beschikking als open data. Dit project kwam tot stand dankzij een intense samenwerking tussen de verschillende regionale en federale overheidsdiensten.