Vleesconsumptie (i09)

Federaal Planbureau

Definitie: de zichtbare vleesconsumptie wordt berekend op basis van bevoorradingsbalansen door bij de vleesproductie de vleesinvoer op te tellen en er de vleesuitvoer van af te trekken. De gegevens over de zichtbare vleesconsumptie worden geaggregeerd op basis van afzonderlijke balansen voor vlees van runderen, varkens, gevogelte, schapen, geiten, paarden, konijnen, wild en eetbaar slachtafval. De gegevens voor de Europese Unie houden alleen rekening met de eerste 4 categorieën, die meer dan 90% van het totaal uitmaken. Ze worden uitgedrukt in karkasgewicht (gewicht van het vlees en de beenderen). De zichtbare vleesconsumptie per inwoner is de verhouding tussen de zichtbare vleesconsumptie en het aantal inwoners van een land. De indicator wordt uitgedrukt in gram per dag per inwoner Ter informatie: de factoren voor de omrekening van het karkasgewicht naar het gewicht in de detailhandel bedragen 0,70 voor rundvlees, 0,78 voor varkensvlees en 0,88 voor schapen en gevogelte. Het FPB berekent de indicator met de gegevens van Statistics Belgium voor België en van de OESO voor de Europese Unie.

Categorie

  • Landbouw en Visserij
  • Bevolking
  • Gezondheid

Formaat

XLSX

Geografische dekking

België

Identificatie

257af90b056b0908fc73126c65f4d6051a6cc275

Licentie

CC Zero (CC 0)